HEM.hBloggmlKontakt.html

 

Bröllopsfest i Universum

   

Budskapet om att Universum rustade för ett bröllop ljöd över alla sfärer. En inbjudan gick ut till alla, att beskåda Herr och Fru Gris, när de skulle vigas av det Allra Högsta Ljuset.
Deras färd hade påbörjats från jorden. Om ett ögonblick skulle de träda in i Universum som ett brudpar. Nu kunde de gäster som var längst fram beskåda brudparet i sin stora, svarta 1700-tals vagn. Den var smakfullt utsmyckad av girlanger av blommor i olika färger. Inga hästar drog vagnen, utan den svävade  framåt och uppåt mot det allra högsta, av sig själv. Inne i den satt ett mycket lyckligt brudpar. De var klädda i sina vackra bröllopskläder.


 Han i svart frack med en ceriseröd näsduk i sin bröstficka, vit skjorta med en svart fluga om halsen. Magnifikt, bar han en svart hatt på sitt kortklippta, snaggade hår. Smårandiga gråvita byxor, vita strumpor och svarta blanka lackskor. I sin högra klov höll han, en lång, vacker, utslagen röd ros. Hans blick utstrålade en frimodighet och lycka så stor, att inget öga förblev torrt.


Hon var klädd i en vit lång bröllopsklänning, avskuren vid brösten med vita små pärlor som var isydda över hela hennes klänning. Ett pärlhalsband bar hon runt sin hals. En guldkrona på sitt huvud med det vackra tunna släpet i vit spets fäst i hennes långa cendréfärgade hår med korkskruvar, ner till axlarna. Mellan sina klovar höll hon en vacker brudbukett med röda rosor tillsammans med  dekorativa sommarängsblommor. Örhänge i sina hål i öronen som gnistrade när hon vred på sitt huvud. Hon utstrålade en glädje och lycka över att snart få vigas vid sin gemål.


Grisparet satt glädjestrålande bredvid varandra i sin kortegevagn. Uppåt gick färden. De vinkade till sina gamla djurvänner som stod uppradade där i det blå. Medan de svävade fram i sin vagn.
Alla djur som hörsammat budskapet var uppklädda i sina vackraste och färgglada kläder. Överallt stod olika sorter djur, stora som små, vilda som tama tillsammans i en enda stor gemenskap och vinkade glatt till det blivande brudparet.


I det blå Universum är alla vänner med varandra.
Postfåglarna kom flygande i det blå Universum och överlämnade vackra dikter till brudparet.
Fåglarna kom också med en kungörelse att det Allra Högsta Ljuset skulle viga dem.
De flög kvittrande ut i det blå och stämde upp med sin vackra fågelsång om kungörelsen. Överallt i det blå kunde de höras.
På  små och stora moln stod änglar i sina vita klänningar och blåste i sina horn tillsammans med barnänglar i vita kläder som spelade flöjt och fiol, änglasång.


Så vackert med deras ljuvliga, ljusa röster i olika stämmor. Tillsammans med musiken blev det till en lustfylld hyllning för brudparet som färdas en lång väg från jorden till Universum för att bli Herr och Fru Gris.
Snart, mycket snart skulle de vara framme.
Stora, ståtliga änglar klädda i sina vackraste änglakläder i regnbågens alla färger och med en gloria av ljus runt sina huvuden bildade en paradgång.


 Grisparet  gnuggade sig i sina ögon av ren hänförelse över allt det vackra som utspelades framför deras ögon.
En bäver kom gående på bakbenen och öppnade vagnens dörr för dem och bugade elegant. Sedan ställde han sig i givakt bredvid vagnen.
Nu var det meningen att de skulle stiga ur sin kortegevagn. Ängladjur kom till deras hjälp och höll dem i handen medan de gick nerför vagnens trappa.
I sin iver höll herr Gris på att snubblar över sin tillkommandes brudklänning.


Allt ordnade upp sig .
Äntligen spelades bröllopsmusiken och brudparet började gå i paradgången, sida vid sida, i takt med musiken. Allteftersom de närmade sig det Allra Högsta Ljuset, blev ljusskenet starkare och vackrare. En portal av murgröna slingrade sig framför och över dem. I slutet av gången slöt en rosa, lila och vit Ängel upp bakom dem. Gången blev snävare och fridfullare. Deras paradgång några meter lång, kantades av röda rosor. En stark doft av kärlekens kraft och magi strömmade  in i deras sinnen.


De knäböjde framför det Allra Högsta här framme knöt de äktenskapets band i det magiska gul-vita ljuset. När bröllopscermonin var över skingrades det starka ljuset och brudparet befann sig helt plötsligt bland alla sina djurvänner och släktingar i det blå Universum.
Det hurrades för det nygifta brudparet och det dukades upp med allehanda mat och dryck. Festen varade i tre dagar. Djur från de olika sfärerna kom och firade med dem. Änglaorkestern stämde upp till dans.
 Bröllopsvalsen klarade herr och fru Gris elegant av, där de svävade lyckligt fram i det blå, medan deras gäster stod runt omkring dem och klappade sina händer i takt med musiken. Det började att spritta i deras ben och fötterna började röra på sig och till slut var det blå universum som ett enda stort hav av dansande, glada och tjoande par.
När bröllopsfesten var slut stod Herr och Fru Gris tillsammans och tackade alla för en underbar fest. Stolt visade hon upp sin blodröda kristallring för alla, specialdesignad av Änglateamet. Lyckligt leende såg hon på sin man när de stora änglarna blåste salut i sina horn, stående på ett stort moln som svävade runt i det blå Universum förkunnade de för alla att nu var bröllopsfesten över för det nygifta brudparet Herr och Fru Gris och att de önskade dem lycka till med sin förestående bröllopsresa.


 De äkta makarna förenades i en smackande kyss under stort jubel av ängladjuren. Därefter försvann de in i ett stort moln och stängde dörren efter sig. “Ensamma äntligen“, suckade fru Gris och la sig i den stora molnsängen. Drog ner moln rullgardinen för fönstret och bjöd in sin man att dela säng med henne.


Fåglarna kvittrade i himmelsk sång utanför deras fönster.

 

Av Annika Vikingsson

victorian bride

 

 

 

 

 

 

 

Innehåll

 

PRIVAT SITTNING

 

REGRESSION

 

TAROT/MEDIAL VÄGLEDNING

 

REIKI HEALING

Distanshealing

Andlig healing

 

AUTOMATISK SKRIFT/GESTALTTERAPI

 

PRISLISTA

 

DIKTER

Amors pilar

Fågel, vit som snö

Kärlekens ängel

Sorg, du är grym

 

SAGOR FÖR VUXNA

Bröllopsfest i universum

Varelsen

 

BERÄTTELSER UR MITT LIV

Tärnö - en ö i Blekinge skärgård

Allergihunden Rocky

Käre broder

Min bror Kai är död

Ondskans ansikte

 

 

 

 

angel

 

 

 

 

brollopsparcopyright Annika Vikingsson

Adapted Karin Ahlquist