HEM.hBloggmlKontakt.html

 

 

 

VARELSEN    

 

Varelsen låg på marken i fosterställning och skakade av rädsla för att den skulle lämna Universum, genom att återfödas på nytt. Den hade inga riktiga kläder på sig, utan något som såg ut som ett tunt kroppsfodral - var som en slimmad strumpa från topp till tå i en svag gråbrun färg. Man kunde inte se om varelsen var av kött och blod, eller vilket kön den hade. Den var könlös och liten till växten, cirka en och en halvmeter lång. Jag kallar den för han.


Cirka tjugo meter längre bort från den liggande Varelsen hade det samlats många feer. De var klädda i sina skira tunna och ljusa dräkter och tillhörde småfolket. De hade spetsiga ansikten. Öronen var spetsformade lite för stora, fast de var ändå söta. Öronen  passade till deras små spetsiga ansikten med kortklippt, lite lockigt hår.
De hade alla samlats för ett rådslag om Varelsens öde och de inväntade de sju Ärkeänglarna och han som stod i förbund med dem, Healingens Mästare, innan de kunde börjar.


Nu kunde man se dem sväva uppe på Universums blåsvarta himmel som lystes upp av många små ljuspunkter, dioder.
De utgjorde en praktfull syn, där de svävade fram i den blåsvarta
himmelen.


Healingens Mästare kom först av dem alla. Han står på ett skarpt organegult moln som lyster intensivt i sina färger, klädd i en klarblå lång kaftan med alla sorters blå färger i. Han är barfota.
Några meter på varsin sida om Healingens Mästare står. Ärkeängeln Mikael, - grön som står för healing och sanning, Ärkeängeln Zadkiel - violett som står för frihet.


 Ovanför dem på varsin sida står, Ärkeängeln Chamuel - rosa som står för kärlek, Ärkeängeln Mikael - blå som står för beskydd och kraft.
Ovanför dem på varsin sida står, Ärkeänglen Jophiel - gul som står för upplysning och visdom. Ärkeänglen Uriel, - guld som står för fred.
Allra överst och allena står Ärkeängeln Gabriel - vit som står för harmoni och andlig renhet.


Var och en omgärdas av ett vackert vitt sken.
Nu bromsar de in och svävar sakta ner till den plats där feerna står. Dessa böjer sina huvud lätt i vördnad och går sedan åt sidan så att Ärkeänglarna och Healingens Mästare kan gå in i den runda ringen, och sätta sig på de vitgråa bänkarna av sten.


Efter dem kommer feerna. En av feerna, vars namn jag inte vet, är den som förde talan. Hon berättar för dem alla att varelsen är rädd för att återfödas till ett nytt liv på jorden. Vetskapen om att det snart är dags har gjort att Varelsen på grund av sin egen rädsla inte kan skåda in i sin framtid och sitt öde på jorden.


Healingens Mästare reser på sig och går fram till en inkallad levande människa från jorden, som med sina energier, sin Själ, hade kallats in för och bevista detta rådslag. Den inkallade levande människan har nu i Universum formerat sin själ, och sina energier till att se ut som den gjorde på jorden.  


Healingens Mästare ställer sig framför jordmänniskan och börjar kommunicerar  med henne.


Healingens Mästare är nu omklädd i en vit lång kaftan med en lila mantel över. Han har bruncendre färgat hår och spetsig haka med pipskägg och intensiva blå ögon. En otrolig styrka och värme i sin blick som han riktar mot människan från jorden. Under samtalets gång mellan de två börjar jordmänniskan blir upprörd över Varelsen som inte vill återfödas och tycker att den ska få berätta för alla och envar, vad det är som gör den så upprörd att rädslan har övertaget och därigenom få hjälp. Healingens mästare höjer sin arm mot jordmänniskan och lägger sin hand på hennes axel. En värme så stark strålar in i den inkallades hela kropp. Ger ett välbehag och lugn.


Ett tecken görs av Healingens Mästare till Ärkeänglarna.
Efter tecknet går Ärkeänglarna fram till Varelsen som fortfarande ligger i sin fosterställning längre bort. Ömsint och försiktigt tar de tag i Varelsen och placerar honom sittande upp på sina knä på en avsats ut mot rymden och jorden. Sedan går de tillbaka in i den runda ringen.
Healingens Mästare som rest sig upp i den runda ringen, vänder sig mot Varelsen och ber honom med sin ömma och vänliga röst att berätta varför han är rädd för och återfödas till jorden. Varelsen utbrister förtvivlat, där han sitter på sin avsats: “Jag har inga ögon. Hur ska jag då kunna skåda in till jorden och veta att jag hamnar rätt“. Innan Healingens Mästare hunnit svarar honom säger den fen som för talan att.


“Det är mycket enkelt att hjälpa dig. Jag behöver bara göra ett enkelt ingrepp“. Ärkeänglarna reser sig upp och gå fram till Healingens Mästare och jordmänniskan.
 De ger nu tillsammans med Healingens Mästare och jordmänniskan Varelsen kraft. För de är alla förbundna med varandra, men ändå var för sig!.


Under tiden går fen fram till Varelsen som sitter spänd och inväntar, vad som kommer och hända härnäst. Fen är nu framme vid Varelsen och gör något vid hans tinningar samtidigt som den lilla fen knäpper till med sina fingrar. Efter det dras den kroppsliknade strumpan bort från hans ansikte.
Nu kan alla som samlats till detta rådslag se att.
Varelsen har inte några ögon, bara djupa hålor och ben. Långsamt börjar det komma ljus ur ögonhålorna. Ljuset blir större och bredare och längre.


Ljuset från varelsens båda ögonhålor blickar framåt ut ur universum in till jorden och till en punkt, i ett hus där någonstans i Sverige där Varelsen, äntligen kan skåda in i sin framtid med hjälp av ljuset från sina ögonhålorna.


Där på sin avsats, är han fortfarande rädd, men efterhand som han blickar in i sin framtid börjar han slappnar av.
Varelsen tackar alla som hjälpt honom. Vänder sig sedan till Healingens Mästare för och be om uppskov att återfödas till jorden. Varelsen talar om att den inte är rädd längre, men att han vill be rådslaget att får skriva om lite i sitt kontrakt till den väntade återfödslen på jorden. Eftersom han nu när han hade  skådat in i sin framtid på jorden insett att både han och hans blivande föräldrar behövde mer tid innan de var redo för varandra.


Jordmänniskan den levande, pratar till Varelsen och  säger: “Du ska inte vara rädd min vän. Jag kommer att vara nära dig och hålla ett vakande öga över dig.


"Jag kommer innerligt att hålla av dig. Du är önskad. Ingen vill dig något ont. Tvärtom, du kommer att få mycket kärlek, äkta och innerlig av dina föräldrar“.
Varelsen svarar: “Jag vet att det du säger stämmer. Mitt kontrakt som det är nu, innebär att jag ska återfödas och dö innan jag föds. Därför vill jag skriva in i mitt nya kontrakt att jag får leva länge och uppleva kärlek, förutom allt det som det förväntas av mig att jag ska lära mig i det nya jordelivet.


Jordmänniskan vänder sig till rådslaget för och föra sin talan om varför det är så viktigt att just denna Varelse ska återfödas till jorden och hur viktigt det är med det nya kontraktet. Att Varelsen var rädd berodde ju på att den gjort ett försök innan att återfödas och dött innan den föddes. Då hade den ju rätt att nu få skriva in i sitt nya kontrakt att få leva länge och i kärlek.


Rådslaget sammanträder och beslutar att skriva in i det nya kontraktet att Varelsen ska leva länge och i kärlek på jorden i ett hus någonstans i Sverige tillsammans med sina föräldrar. Det skrivs in en resevartion att om det mot all förmodan misslyckas skall ett nytt försök ske kort tid därefter och då föds och blir Varelsen ett jordbarn, utan att komma ihåg sitt kontrakt som det skrev tillsammans med rådslaget.
NU var det klart.


Healingens Mästare stiger upp på sitt orangegula moln och Ärkeänglarna grupperar sig som de stod innan när de anlände till rådslaget. Sedan svävar de iväg upp i den blåsvarta himlen så full med lysande dioder.
Feerna skingrar sig och går in i den grönskande skogen som alltid står i full blom, där ekorrarna springer på sina bakben och leker kurragömma med de vita och svarta kaninerna, där skogens småfolk och väsen lever i harmoni med skogens djur och änglarna.
Varelsen sitter på sin avsats utan rädsla och väntar tills tiden är inne att återfödas.


Jordmänniskan återvänder ner till jorden och till sitt liv, med stor förundran över det storslagna Rådslaget.
Också med en viss sorg och bävan över vad som ska hända med Varelsen som är könlös och som bestämmer sig vid befruktning vilket kön den ska ha.

 

av Annika Vikingsson

 

klackt

 

 

 

 

 

 

 

 

Innehåll

 

PRIVAT SITTNING

 

REGRESSION

 

TAROT/MEDIAL VÄGLEDNING

 

REIKI HEALING

Distanshealing

Andlig healing

 

AUTOMATISK SKRIFT/GESTALTTERAPI

 

PRISLISTA

 

DIKTER

Amors pilar

Fågel, vit som snö

Kärlekens ängel

Sorg, du är grym

 

SAGOR FÖR VUXNA

Bröllopsfest i universum

Varelsen

 

BERÄTTELSER UR MITT LIV

Tärnö - en ö i Blekinge skärgård

Allergihunden Rocky

Käre broder

Min bror Kai är död

Ondskans ansikte

 

rrrr

rrrrrrrrrrrrrrrr

springcopyright Annika Vikingsson

Adapted Karin Ahlquist