ALLERGIEHUNDEN ROCKY

En blandning av Norfolkterrier och dvärgpudel, han är så söt.

 

Rocky fäller inte och vi duschar honom en gång i veckan. Han njuter av att  stå i duschkabinen medan vattnet strilar ner på honom och bli tvättad med ett hundschampo med balsam i.

 

Han tycker mycket om att bli torkad med två små handdukar och av att få en annan stor och  torr handduk virad omkring sin våta kropp och päls.

 

 Därefter vill han ligga i mattes knä i soffan i vårt vardagsrummet och lyssna på lugn musik och med ett tänt ljus som står på soffbordet tills han inte fryser längre och pälsen blivit torr.

 

Ja, då ska han borstas i sin mjuka och väldoftande päls.

 

Denna lilla hund är mycket klok, lättlärd ,anpassningsbar, otroligt egensinnig i positiv bemärkelse, lugn ,skäller inte mycket, en livsnjutare, busig, modig och barnvänlig. Listan kan göras lång….

 

Husse hade inte haft hund innan och kunde aldrig tro att man kunde bli så fäst vid en hund och som ni förstå blir Rocky mycket bortskämd av sin husse..

 

        UR ALLERGIESYNPUNKTER……..

 

Jag rådfrågade en läkare innan vi skaffade hund och han sa:

 

“Duscha hunden en till två gånger i veckan med ett milt schampo.

 

Köp en hund som inte fäller.

 

En hanhund för den utsöndra inte lika mycket hormoner som en hona.

 

Ju mindre hund, desto bättre.

 

Inte sova i sängen.

 

Helst i ett annat rum, typ hall.

 

Men… Jag kan inte ge någon garanti, bara hoppas att allt gå bra“.

Vi har nu haft vår hund i åtta månader och inte mått dåligt någon av oss, och vi har följt läkarens rekommendationer. Mer kan vi inte göra.. Om det skulle uppstå problem med vår hälsa, vet jag idag, inte riktigt hur vi ska förfara. Det är en stor risk man tar, samtidigt som det lilla livet ger så otroligt mycket värme och kärlek. Våra förhoppningar är att ingen ska blir sjuk.

 

Vi har tagit ansvar för ett liv.        

Några bilder av vår hund ……….Rocky!          

Fotograferad av min dotter Mia

copyright Annika Vikingsson adapted by Karin Ahlquist